Eko akcija “Most 2017” uspješno završena

Eko akcija “Most 2017” uspješno završena

Mostar -- U organizaciji Ronilačkog kluba “Neretva” i u saradnji s udruženjima građana “Stari grad” i “Sinovi Mahale” Mostar, Kajakaškim Klubom “Neretva” i Alpinističko-sportsko penjačkim klubom “Neretva” u nedjelju je održana tradicionalna eko akcija “Most”.

Akcija čišćenja je obuhvatila korito rijeke Neretve od Titovog do mosta “Hasan Brkić”, obale rijeka Neretve i Radobolje, te zidove kula i sami Stari most.

Kako se saznaje iz Ronilačkoga kluba “Neretva”,  ronioci su vadili i krupniji otpad iz korita rijeke.

Kažu kako svake godine sve veća količina smeća završi u rijeci, te da se baca svašta, od automobilskih guma do željeznih konstrukcija kompletne spavaće sobe, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Istovremeno su ogorčeni na građane koji su, ističu, i za vrijeme akcije bacali smeće.

Učesnike eko akcije osiguravala je Interventna spasilačka služba Mostar.

Na akciju su se odazvali prijateljski ronilački klubovi iz cijele BiH, gorske službe spašavanja, klubovi ekstremnih sportova, te veliki broj građana volontera.


Generalni sponzor eko akcije bila je Turistička zajednica HNK.

izvor: www.starmo.ba

Kontaktirajte nas


Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096

www.hercegovina.ba

Android aplikacije

 

Sustav prijave i odjave turista

  • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
    Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

  • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
    Pročitaj više...
Scroll to top