Mostar Dani trešnje: Stiglo preko 300 izlagača

Mostar Dani trešnje: Stiglo preko 300 izlagača

Mostar -- Uz prisustvo velikog broja građana, gostiju i zvanica, premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, proglasio je otvorenim 15. po redu, jubilarni, Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma, "Dani trešnje 2017.", kojeg je u prostorijama bivšeg tržnog centra "Merkur" na sjevernom ulazu u Mostar organizovalo Turističko udruženje Mostar Sjever.


Direktor Sajma, Salem Bubalo, sa ponosom je istakao činjenicu da je upriličen već 15. po redu, jubilarni Sajam Dani trešnje, uprkos tome što organizatori rade u teškim ekonomskim okolnostima u Mostaru i cijeloj BiH.

"Na sajmu imamo oko 300 izlagača, koji su došli čak i iz zemalja, Albanije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Srbije, što u svakom slučaju pokazuje koji je respekt ovog sajma i koliko određeni izlagači i učesnici žele se pojaviti ovdje", izjavio je Bubalo novinarima.

Već prvog dana Sajma, na štandovima se mogao vidjeti izložen veliki broj poljoprivrednih, zatim proizvoda kućne radinosti, a brojne organizacije iz BiH i regiona promovisale su svoje potencijale ruralnog turizma.

Na sajmu je svoju ponudu predstavila i TZ HNK/ŽInače, otvaranju sajma prisustvovao je veliki broj zvanica iz nekoliko kantona Federacije BiH, a među ostalim, na svečanosti su bili i predsjednik Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, Edin Mušić, premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, premijer HNK, Nevenko Herceg, te gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić.

Kontaktirajte nas


Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096

www.hercegovina.ba

Android aplikacije

 

Sustav prijave i odjave turista

  • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
    Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

  • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
    Pročitaj više...
Scroll to top