srijeda, 24 Juni 2015 09:44

U četvrtak, 25.06.2015. sa početkom u 20:00 sati, u Narodnom pozorištu Mostar pogledajte komediju „Šta ćemo sad“.
Tekst Branka Đurića se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se on kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta. Ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.
Neko ima ključeve, neko kontroliše svjetlo, mi bi malo da izađemo, pa opet malo da ostanemo. Izuzetno dinamična komedija, linijska priča koja kao da je ispričana da raja shvati vic, a ustvari je vješto postavljeno pitanje koje ostavlja gorak okus – jesmo li mi sami vic u ovo naše vrijeme?

Produkcija: Narodno pozorište Mostar
Režija: Ahmed Imamović
Autor: Branko Đurić – Đuro
Igraju:
Robert – Emir Spahić
Marija – Ajla Hamzić
Portir – Goran Lozo

Ulaznice po cijeni od 10,00 KM, za studente i penzionere 5,00 KM, se mogu rezervisati na:
telefon: 036/550128 i u inbox na facebook stranici Narodno pozorište Mostar.

srijeda, 03 Juni 2015 08:23

U petak, 05.06.2015. sa početkom u 19:00 časova, na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru, odigrati će se trilogija „Janje/kokoš/orao“.

srijeda, 13 Maj 2015 00:00

Obavještavamo Vas da u četvrtak, 14.05.2015.  na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar igramo predstavu “Mostarska djelidba”. Komedija, parodija, bezvremena, sa univerzalnim prikazom odnosa  vlasti i naroda ovdašnjih prostora.

 Radnja komedije "Mostarska djelidba" smještena je u doba nakon Drugog svjetskog rata, ali gledaoc može lako raspoznati i sadašnje doba i sadašnje "nacionalne" lidere i dušobrižnike te razotkriti njihove stvarne namjere, kao i to što se zapravo krije iza njihovih velikih riječi o "svojoj" naciji.

 Predstava je rađena prema djelu Skendera Kulenovića, u adaptaciji i režiji neprevaziđenog Sulejmana Kupusovića.

 Igraju: Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Čorda, Amela Kreso i Miralem Kolečić.

 

Početak predstave je u 20:00 časova.

 

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike, studente i penzionere po cijeni od 5 KM, možete kupiti na blagajni pozorišta ili rezervisati svakim radnim danom od 09 do 14 sati na telefon 036 550 128 ili u inbox facebook profila JU Narodno pozorište Mostar.

Pozdrav iz NP Mostar. 

Kontaktirajte nas

Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096
@:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
WEB: www.hercegovina.ba

Mostar City Guide

 

Sustav prijave i odjave turista

  • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
    Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

  • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
    Pročitaj više...
Scroll to top