Turistička Hercegovina

badge

Turist info

Turist info Konjic
badge

Brosura

Smještaj

Park prirode Blidinje


Planinske ljepotice Vran i Čvrsnica u svojim njedrima na 1200 m njv imaju jednu predivnu plodnu dolinu Blidinje i B1idinjsko jezero. Bogatstvo krajolika i velika raznolikost bilja, od mediteranskog do visokoplaninskih vrsta, među kojima je i veliki broj endema, čine ovo područje posebnim ekološkim rezervatom.

Među brojnim životinjama Parka prirode Blidinje, vrijedno je spomenuti "šumskog kralja" mrkog medvjeda i "ukras" vrhova Ćvrsnice, divokozu. Ostaci bogate povijesti su vidljivi na svakom koraku: ilirske gomile, rimski putevi, ruševine srednjovjekovnih crkvi, nekropole stečaka te planinske kuće iz bliske i daleke povijesti.

Dvije legendarne osobe "čuvaju" ovaj predivni park prirode: jedna je Mijat Tomić (hajduk iz narodnih priča) koji je štiti od zuluma i nasilja, a druga je Vila Grabovčeva, hrvatska mučenica i djevica koja je živjela u 17.stoljeću j vijeku i koja se moli za očuvanje djevičanske ljepote.
Zbilja, čovjeku se teško otrgnuti ljepoti ove snažne i netaknute prirode, gdje čovjek odmara dušu i tijelo i divi se ljepoti nezaboravnih pejzaža.

Više iz kategorije: Planina Prenj »

Kontaktirajte nas


Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096

www.hercegovina.ba

Android aplikacije

 

Sustav prijave i odjave turista

  • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
    Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

  • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
    Pročitaj više...
Scroll to top