Turistička Hercegovina

Franjevački samostan Sv. Ivana Krstitelja

Franjevački samostan Sv. Ivana Krstitelja

 

Franjevački samostan u Konjicu sastoji se od: samostanske crkve svetog Ivana Krstitelja, samostanske zgrade, tri pomoćna objekta i pokretnog naslijeđa. Crkva sv. Ivana Krstitelja je građena u etapama: objekat crkve je građen u razdoblju 1895-1897. godine, enterijer crkve je završen 1909. godine, a zvonik je sagrađen 1919. godine.

Zgrada današnjeg samostana je izgrađena 1939-1940.godine,a u 1970. je proglašena samostanom. Samostanski muzej čine zbirka slika, skulptura, knjiga, misnoga posuđa i ruha i etnološka zbirka. Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika donijela je odluku, kojom se graditeljska cjelina Franjevački samostan u Konjicu, proglašava nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Više iz kategorije: « Kamena ćuprija - Konjic

Kontaktirajte nas


Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096

www.hercegovina.ba

Android aplikacije

 

Sustav prijave i odjave turista

  • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
    Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

  • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
    Pročitaj više...
Scroll to top