Turistička Hercegovina

Kujundžiluk

 

U centru Starog grada može se uživati u najstarijoj zoni Mostara - Kujundžiluku (starom bazaru), graciozno pokaldrmljenoj uličici iz sredine XVI vijeka, u kojoj se i danas nalaze karakteristični zanatlijski dućani i tradicionalni restorani.

U prošlosti, on je bio žila kucavica trgovine cijele regije, a za vrijeme Otomanskog carstva brojao je više od 500 dućana. I pored promijena koje dolaze s vremenom, ova ulica je zadržala autentičnu fizionomiju karakteriziraju je, svakako, i džamije i mali dućani i do danas je sačuvala neke od karakterističnih zanata, kao što su ručna obrada bakra i tkanje tepiha.

Uz Stari most, glavni lik u priči cijelog kvarta, stari bazar pretstavlja sugestivni presjek arhitekture i, istovremeno, svakodnevnog života u Mostaru, koji je predstavljen živošću u dućanima, restorančićima (u kojima se može uživati u izvrsnoj tradicionalnoj kuhinji) i pretrpanim kafićima, toliko karakterističnim za lokalnu atmosferu.

Više iz kategorije: « Stari Most Tabhana »

Kontaktirajte nas


Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096

www.hercegovina.ba

Android aplikacije

 

Sustav prijave i odjave turista

  • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
    Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

  • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
    Pročitaj više...
Scroll to top