Turistička Hercegovina

Neum

 

Plava oaza

Neum je grad, turističko naselje i jedino općinsko središte na Jadranskoj obali smješteno na brdovitom priobalju na glavnoj magistrali između Dubrovnika (70 km) i Makarske (80 km).

Mediteranska klima s puno sunčanih dana u godini čini ga poželjnom turističkom destinacijom kroz cijelu godinu. Čisti primorski zrak, šetnja obalom, noćna zabava, sportovi na vodi ostat će vam dugo u lijepom sjećanju. Hercegovačka izvorna kuhinja i razni morski specijaliteti od ribe, rakova, školjki samo su dio bogate gastro ponude u hotelima ("Sunce","Neum", "Zenit", "Stella") kao i u drugih desetak obiteljskih / porodičnih hotela i motela. Zaleđe Neuma je bogato nasadima maslina i vinograda, idealno područje za ljubitelje agroturizma.

U Neumu se svakog ljeta, u drugoj polovici augusta/kolovoza održava tradicionalni Hrvatski glazbeni muzički festival "Etno fest Neum".
Neum raspolaže sa savremenim sportskim centrom, pogodnim za pripreme fudbalskih ekipa u zimskom periodu. U Neumu je vrlo aktivna i Muzej/Galerija sa velikim brojem slika.

Kontaktirajte nas


Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096

www.hercegovina.ba

Android aplikacije

 

Sustav prijave i odjave turista

  • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
    Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

  • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
    Pročitaj više...
Scroll to top