Turistička Hercegovina

Mostar


Grad koji se "stoljećima/vijekovima svjetlom budi"


Mostar je glavno kulturno, političko i financijsko/finansijsko središte Hercegovine. Već na prvi doživljaj ovog prekrasnog grada osjetit ćete mnoštvo različitosti koje ga čine posebnim. Njegova draž je u tome što se u njegove ulice utkao duh različitih civilizacija koje su ovdje boravile, duh koji se osjeća u mnoštvu mladih gostoljubljivih ljudi kao i arhitektonskim zdanjima. Ovaj sveučilišni / univerzitetski centar regije oduvijek je bio i ostao - grad mostova i grad mladosti.
Čuveni nobelovac Ivo Andrić je napisao: "Kad čovjek prenoći u Mostaru, nije zvuk ono što ga ujutro budi nego svjetlost". Mostar je grad cvijeća, zelenila i bezbroj puta opjevanog behara koji već u veljači/februaru zna procvasti i načiniti čudnovato lijepu i nestvarnu sliku koja nadahnjuje. Mostar ima specifičnu i rijetko ugodnu mediteransku klimu. Udaljen je svega 60 km od Jadranskog mora.

U gradu i njegovoj blizini se nalaze jedinstveni lokaliteti kulturno-povjesnog/historijskog blaga od kojih treba posebno istaknuti kameni srednjovjekovni Stari most, koji spaja lijevu i desnu obalu hercegovačkog bisera - rijeke Neretve. Pojedini povjesni/historijski ostaci svjedoče o kontinuiranom životu na ovom prostoru od antičkog vremena. Najstariji pisani dokument o Mostaru datira iz IX stoljeća/vijeka.

Kao grad posjeduje kompletnu prostornu infrastrukturu, cestovni i željeznički promet/saobraćaj i modernu zračnu luku/aerodrom. Mnoštvo prekrasnih parkova, sportskih terena, muzeja, galerija i klubova čine ga za život idealnim, ljudima nudi pozitivna ushićenja koja se dugo pamte.

Kontaktirajte nas


Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096

www.hercegovina.ba

Android aplikacije

 

Sustav prijave i odjave turista

  • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
    Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

  • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
    Pročitaj više...
Scroll to top