Turistička Hercegovina

badge

Turist info Čitluk

Turist info Čitluk
badge

Vinska cesta

Smještaj

Čitluk

 

Grad grožđa i vina

Kršovita visoravan Brotnjo ili općina Čitluk je kolijevka vinogradarstva i vinarstva Bosne i Hercegovine. Skoro svaka obitelj u ovoj općini posjeduje vlastiti vinograd i vlastita vina.
U pravom smislu riječi u ovoj idiličnoj općini, gospodarski jednoj od najrazvijenijih u Bosni i Hercegovini, posebno je izražena tradicionalna veza između čovjeka i vinove loze. Ovdje se loza obrađuje stoljećima/vjekovima i pije najbolje vino Žilavka i Blatina, a gosti se dočekuju iz ljubavi.
Vinska cesta Hercegovine sa sloganom "S vinom kroz vrijeme" je otvorila vrata svim ljubiteljima vina i tradicionalnog načina života.

Pored hotela, sportskih objekata, vrhunskih restorana, muzeja i galerija stoje Vam na raspolaganju četrnaest broćanskih vinskih podruma, gdje ćete degustirati najbolja bosanskohercegovačka vina, upoznati radišne stanovnike i njihov način života te kulturno i povjesno /historijsko naslijeđe ovoga kraja. Domaćin će Vas počastiti tradicionalnim jelima koja u sebi nose mirise davnih vremena.

Ako iznad svega poštujete prirodu i iskreno druženje, ako tražite mir u idiličnim prizorima, ako želite uvijek spoznati nešto novo i odmoriti se, ako uživate u ispijanju kapljica vrhunskih vina i kušanju tradicionalnih jela onda je Vinska cesta Hercegovine prava cesta koja će Vas "provesti kroz vrijeme" s čašicom vrhunskog vina u ruci.

Kontaktirajte nas


Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096

www.hercegovina.ba

Android aplikacije

 

Sustav prijave i odjave turista

  • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
    Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

  • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
    Pročitaj više...
Scroll to top