Turistička Hercegovina

badge

Turist info Mostar

Turist info- Mostar
badge

Brosura

badge

Bike Park

Jeste li znali?

Smještaj

Kraljica Katarina Kosača-Kotromanić

Kraljica Katarina Kosača-KotromanićRođena je 1425. godine u Stjepangradu starom gradu - današnjem Blagaju. Otac Stjepan Kosača je 20. siječnja/januara 1448. godine u povelji njemačko-rimskog cara Fridrika III. imenovan "Herzog"-om, što je na njemačkom jeziku značilo "vojvoda".

Stjepan Kosača je imao i prije titulu Vojvode zemlje Hum kojom je vladao iz Stjepan¬grada, njemu se međutim svidio njemački naziv titule vojvode "Herzog" pa je zemlju Hum u svojoj diplomatsko-upravnoj korespondenciji dekretima preimenovao u Hercegovinu. Princeza Hercegovine Katarina se udala za bosanskog princa Stjepana Tomaša Kotromanića. Tim brakom su Hercegovina i Bosna bile ujedinjene. Stjepan Tomaš Kotromanić postaje kraljem Bosne i Hercegovine, a Katarina kraljicom. Stolovali su u kraljevskom gradu Bobovcu pokraj Kraljeve Sutjeske. Kraljica Katarina je umrla u Rimu 25.1istopada/oktobra 1478. godine.

Kontaktirajte nas


Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096

www.hercegovina.ba

Android aplikacije

 

Sustav prijave i odjave turista

  • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
    Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

  • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
    Pročitaj više...
Scroll to top