Sjever Kantona-Županije

 

Mikroregija gornja Hercegovina obuhvaća područja općina Konjic, Jablanica i  Prozor/Rama. Reljef i vegetacija na ovim područjima se vidno razlikuju od ostatka Hercegovine. Klima je umjereno kontinentalna, a klimatski uvjeti i u planinskim mjestima su idealni zahvaljujući utjecaju mediteranske klime koja prodire dolinom rijeke Neretve i Rame.

Cijeli ovaj kraj je od pamtivijeka bio privlačan za čovjekova naselja. Prirodni uvjeti područja čine atraktivnu osnovu za razvoj gotovo svih oblika kontinentalnog turizma. Obiluje brojnim površinama četinarskih šuma: bor, jela, smreka, čempresi, itd., koji stvaraju prekrasne planinske i brdske pejzaže u svako doba godine. Cijelo područje krase jezera od kojih su najpoznatija Ramsko, Jablaničko i Boračko jezero. Kanjon rijeke Neretve sa svojim strminama i netaknutom prirodom stvara nevjerojatne prizore. Planinskim vrhovima teku potoci praveći usjeke preko kojih tekućice stvaraju vodopade izuzetne ljepote.

Na ovom ruralnom području turisti se mogu baviti prigodnim aktivnostima kao što su: planinarenje, logorovanje, rafting, ribolov, vožnja kajakom ili kanuom, biciklizam, paragliding, itd. Ako igdje priroda daje onda daje na ovome području. Uz nevjerojatnu prirodnu raznolikost, čistu vodu i zdravu hranu, boravak ovdje je odmor za dušu i tijelo.

Sjeverna Hercegovina, u zagrljaju planina, je doista turistički atraktivna u svako doba godine. Nepregledni prostori čistih livada i šuma, s izvorima i jezerima, netaknutom prirodom i zdravim podnebljem, pružaju posjetiteljima neiscrpne mogućnosti za uživanje.

Kontaktirajte nas


Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096

www.hercegovina.ba

Hercegovina brochure

Agroturizam brochure

Projekat Agroturizam

Projekt/projekat:
Razvoj ruralnog turizma u HNK/Ž
Menadžer projekta: Semir Temim
Ekspert:Robert Baćac
Koordinator: Ramiz Bašić
Mostar, 2016./ 2017.
Projekt financirala i implementirala/
projekat finansirala i implementirala:
Turistička zajednica HNŽ/HNK

Scroll to top